Fiktionen

Shallowbrooke – Vansinne III utspelar sig i den fiktiva byn Shallowbrooke. Det är en mycket liten by inåt landet, i Casterburys djupa skogar mellan bergen och den södra kusten, nästan rakt norrut från huvudstaden; Kingsgate. Det har i området runt byn förekommit både skogsbruk och gruvdrift. Det bor mest bönder, skogshuggare och dylikt här.

Religion – Den utan tvekan dominerande religionen i landet är Aerens Folk. Man tillber gudomen Aeren som förknippas med ljuset och solen, och skyr gudomen Scathe som förknippas med mörker, magi och den kalla underjorden. Cardenholme är ett religiöst land och folket finner hopp och samhörighet i sin tro och söker sig till Sanktuariet i svåra tider.

Cardenholme – Shallowbrooke ligger i Cardenholme, och landet styrs av regenten Kung Eduard IV. Cardenholme i sin tur ingår i det Kejserliga Imperiet som styrs av Kejsarinna Meryann III.

Causter – Innan det Kejserliga Imperiet drog fram genom världen under Kejsarinna Sertanns styre var Cardenholme ett helt annat land, med sin egen ursprungsbefolkning; nämligen Caust. Kvarlevorna av detta en gång starka, stolta folk lever kvar i Cardenholme som en oönskad minoritet.

Magi & Vetenskap – Dessa två har mycket gemensamt på Vansinne, även om människors inställning till dem är väldigt olika!

Historia – Här finner du en kortfattad historia om Cardenholme och Imperiet som kan vara bra att känna till med tillhörande tidslinje!

Synen på människor – Hur är det att leva i Shallowbrooke i Cardenholme? Vad har cardenholmare och causter för tankar om varandra? Hur ser man på brännmärkta och blåögda?

Kostym & Visuellt – Hur klär sig cardenholmare och causter? Hur skiljer sig modet i Vansinnes fiktion från det faktiska 1800-talet? Här hittar du bilder och beskrivningar som kan hjälpa dig!

Fördjupning – Har du svårt att få nog eller finns det inte mer information om just det ämnet som intresserar dig? Undrar du var sångerna är någonstans? Titta här!

Inspiration & Rekvisita – Här finns tidningar, sånger, texter, kartor, spotifylistan! Titta in!